13 Ekim 2010 Çarşamba

kuru sebze kızartması

herkese günaydınlar...
bugun hava çok soğuk ve yağmurlu arkadaşlar.sanırım türkiye geneli böyle.bu havalarda evde oturup sıcak bir çay demlemek sanırım en iyi yapılacak şey.
bugun vereceğim tarif ister kahvaltı olsun ister beş çayı olsun çayın yanında çok güzel gidecek bir kızartma.normal kızartmadan farkı ise kuru sebzelerden olması.
yazın kış hazırlıklarında çoğumuz kurutma yaparız.işte bunlardan yapacağımız bir tarif.
malzemeler:
kuru patlıcan
kuru kabak
kurubiber
kuru domates(varsa)
yoğurt,sarımsak
kuru sebzeler kaynar suda hafif haşlanır.süzülür.teflon tencereye az sıvıyağ konur sebzeler atılır ve kızartılmış gibi kavrulur.isterseniz ayrı ayrı kızartabilirsiniz ama böyle daha hafif oluyor.servis tabağına aldıktan sonra üstüne bol sarımsaklı yoğurt dökülür.isterseniz tavada az yağda pul biber yakıp yoğurtun üstüne gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: