5 Şubat 2011 Cumartesi

incirli muhallebi

herkese iyi akşamlar diliyorum arkadaşlar.sizlerden gelen istek üzerine sevgili arkadaşım füsun un kabul gününde yaptığı incirli muhallebinin tarifini hemen vermek istiyorum.


incir dolması
incirlerin tepeleri kesilir ve tencereye dizilir.üstüne 2 su bardağı su ve 1 su bardağı tozşeker ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte kaynaması beklenir.kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve incirlerin üstüne biraz tarçın serpilerek kapağı geri kapatılıp soğuması beklenir.bu arada incirler suyunu çekip şişiyor.soğuduktan sonra incirlerin içine ceviz doldurulur.borcamın kenarlarına incirler dizilir ve ortasına yaptığımız muhallebi dökülür ve sağumaya bırakılır.
muhallebisi:
tencereye yarım pk margarın alınır ve eriyince 1 su bardağı un ilave edilir ve yaklaşı kısık ateşte 10 dk kavrulur.daha sonra 1lt süt ilave edilir ve sürekli karştırarak 1 su bardağıda şeker ilave edilir. koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.ocaktan aldıktan sonra 1pk vanilya eklenir ve mikserle çırpılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: