15 Şubat 2011 Salı

kaşarlı galeta unlu poğaça

herkese  mutlu huzurlu günler diliyorum.bugun vereceğim tarif abartısız söylüyorum.harika bir tat.akşamdan hazırlanıp sabaha bekletilmeside ayrıca güzel.özellikle çalışan arkadaşlar,ertesi güne nasıl yetiştiririm diye düşünenler mutlaka deneyin.ben kabul günlerimde yapmayı çok seviyorum.akşamdan yapıp pişmeden ertesi güne bekletilmesi ve istenilen saatte fırına atılması sizin için büyük kolaylık olacak.


malzemeler:
1pk margarin veya tereyağ(teremyağda çok güzel oluyor)
1su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta
1pk kabartma tozu
biraz tuz
aldığı kadar un
içi:biraz beyazpynir
üstü:1 yumurta,1kase galeta unu
oda sıcaklığında yumuşamış margarin yoğurt ve sıvıyağ karıştırılır.yumurta eklenir ve rendelenmiş kaşarpeyniride ilave edildikten sonra iyice karıştırılır.biraz tuz ve kabartma tozuda ilave edildikten sonra un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir
hamur ele yapışmayınca bırakılır.(katı olmayacak)
yoğrulan hamurdan elimize bir parça alarak avucumuzda açıp içine penir koyup geri kapatıp yuvarlıyoruz.hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra 1 kaseye çırpılmış yumurta bir kaseye galete unu nu koyuyoruz.
poğaçaların üsütünü önce yumurtaya sonra galetaununa  batırıp tepsiye diziyoruz


resimdeki gibi tepsiye dizdikten sonra 1 gece soğuk bir yerde bekletiyoruz.soğuk yeri olmayanlar buzdolabında (buzlukta değil) küçük bir tepsiye alıp bekletebilirler.
ertesi günü ister sabah ister öğlen 200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.







Hiç yorum yok: