26 Nisan 2011 Salı

kivili tavuk göğsü muhallebi

hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli bir gün diliyorum.bugun kivi zamanı geçmeden yaptığım muhallebinin tarifini vermek istiyorum.buyrun bakalım

malzemeler:
1lt süt
yarım pk margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 pk vanilya
ve kivi
ocağa tencere konur ve margarin eritilir.eriyen margarine un ilave edilerek yaklaşık 15 dakika kısık ataşte kavrulur.kavrulan una süt ilave edilir ve sürekli karıştırılır.tozşekerde ilave edildiktan sonra karıştırmayı bırakmadan muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.
ocaktan alınan muhallebiye vanilya ilave edilir ve yaklaşık 10 dk mikserle çırpılır.
NOT:vanilyanın aromasının güzel olması için pişerken değil mutlaka piştkten sonra ilave edilmesi gerekiyor.
muhallebiyi kaselerin yasına kadar döküp doğranmış kiviyi ekledikten sonra tekrar kalan muhallebi dökülür.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: