16 Mayıs 2011 Pazartesi

davet masalarından salata tarifleri

herkese günaydınlar ve mutlu haftalar diliyorum.bugun sizlere daha önce verdiğim davet masalarından salata tarifleri vermek istiyorum.ayrıca bu tarifleri diyet tarifleri etkinliği için sevgili arkadaşım DİLEK e gönderiyorum.

közlenmiş patlıcan biber salatası
3 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş biber
1 kase sarımsaklı yoğurt(isteyen az mayonez ekleyebilir)
isteğe bağlı dereotu,tuz
patlıcanlar ve biberler küçük küçük doğranır ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılır.içine doğranmış dereotu ve biraz tuz ilave edilir ve karıştırılıp servis tabağına alınır.afiyet olsun.


kabak salatası
3 veya 4 adet kabak
1 büyük kase sarımsaklı yoğurt(isteğe bağlı mayonezde eklenir)
yarım demet dereotu
iri çekilmiş ceviz,tuz
kabaklar rendelenir ve tencerede az sıvıyağla 15 dk sotelenir.soğuduktan sonra derin bir kaseye alınır.içine sarımsaklı yoğurt,mayonez,doğranmış dereotu,ceviz ve az tuz eklenerek karıştırılır.servis tabağına alınır.afiyet olsun.


böğrülce salatası
akşamdan ıslatılmış 1kase börülce
dereotu,maydonoz
mısır
2 adet kırmızı biber
3 veya 4 adet kornişon turşu
ıslatılmış böğrülce yumuşayana kadar haşlanır.(düdüklüde  daha kolay olur).derin bir kaseye alınır ve içine dereotu maydonoz doğranır.mısırda ilave edildikten sonra turşu ve kırmızı biberde doğranıp ilave edildikten sonra az tuz eklenir ve karıştırılır.
afiyet olsun.

buğday salatası
bir büyük kase buğday
2 kırmızı biber
konserve mısır
dereotu,maydonoz
3 veya 4 kornişon turşu
tuz yağ
buğday geceden ıslatılır ve sabah haşlanır.geniş bir kaseye alınan buğdayın içine kırmızı biber ve turşu doğranır.dereotu ve maydonoz da doğrayıp ilave edildikten sonra mısır az tuz ve az zeytinyağ eklenir ve karıştırılır.afiyet olsun.

Hiç yorum yok: