15 Haziran 2011 Çarşamba

bitter çikolatalı etimekli pasta

herkese günaydınlar ve sağlıklı huzurlu bir gün diliyorum.bugun de sizlere kolay bir tatlı tarifi vermek istiyorum.buyrun bakalım.

malzemeler:
muhallebi için
4  su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
yarım su bardağı toz şeker
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 pk etimek
etimekleri ıslatmak için yarım subardağı toz şeker ve yarım su bardağı su
üstü:bitter çikolata


yarım su bardağı şeker ve yarım su bardağı tencerede 5 dk kaynatılır ve soğutulur.soğuyan şerbetle etimekler ıslatılır ve borcama dizilir.
tencereye un nişasta ve süt alınarak ocağa konur.pişerken şekerde ilave edilirek sürekli karıştırılır.koyulaşan muhallebi ocaktan alındıktan sonra vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin ilave edilerek mikserle çırpılır.daha sonra muhallebi etimeklerin üstüne dökülüp soğumaya bırakılır.
bittet çikolatamızı benmari usulü eritip düz bir tepsiye dökeriz.soğuyan çikolata rastgele kırılarak pastanın üstüne konur.hindistan cevizide ekerek servis yapılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: