1 Haziran 2011 Çarşamba

portakal soslu tavukgöğsü

herkese günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugun de tatlı tarifiyle devam etmek istiyorum.hem kolay hem lezzetli  hemde sunumu güzel bir tatlı arayanlar buyrun bakalım.

portakal sosu:
1 su bardağı portakal suyu(ben taze sıkılmış kullandım)
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
1/2 su bardağı şeker
portakal suyu ve normal su tencereye alınır.şeker ve nişasta ilave edilerek koyulaşana kadar pişirilir.pişen sos kalıplara azar azar dökülüp soğumaya bırakılır.
yalancı tavukgöğsü:
1lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1/2 pk margarin
1 pk vanilya
tencerede margarin eritilir ve un ilave edilir.kısık ateşte yaklaşık 15 dk un ve margarin kavrulur.daha sonra süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.toz şekerde ilave edildikten sonra sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.ocaktan alınan muhallebiye 1pk vanilya eklenip mikserle yaklaşık 5 10 dk arası çırpılır.
daha sonra muhallebi kepçe yardımıyla portakal soslarının üstüne ilave edilir.buzdolabında bekletildikten sonra ters çevirerek servis yapılır.
afiyet olsun.

Hiç yorum yok: