27 Temmuz 2011 Çarşamba

birkaç salata tarifi

hepinize günaydınlar ve mutlu neşeli bir gün diliyorum.bu aylarda pazarlarda çokca bulunan semizotunu bol bol tüketmeliyiz bence.faydalarını düşünürsek salatasını her öğün yapmalıyız.kendi adıma sürekli yaptığım iki çeşit semizotu salatasını ve ayrıca çok sevdiğim kabak salatasını sizinle paylaşmak istedim bugun.buyrun bakalım beğenecekmisiniz.

çay saatlarınde çokca yaptığım sarımsaklı yoğurtlu semizotu salatası
sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve ayıklanmış semizotuyla karıştırılır.tuzda ilave edilerek servis tabağına alınır.üstü kuru nane ve pulbiber le süslenerek servis yapılır.afiyet olsun.

semizotu ayıklanıp yıkanır ve derin bir kaseye alınır.içine bol domates ve salatalık doğranarak az sıvıyağ tuz ve limon eklenip karıştırılır.servis tabağına alınır.yemeklerin yanına çok yakışan bir salata bence.afiyet olsun.


benim çok sevdiğim salata çeşitlerinden biri kabak salatası
kabaklar soyulur ve rendelenir.teflon tencerede az sıvıyağla kabaklar yumuşayana kadar kavrulur.soğuyan kabak rendesi derin bir kaseye alınır ve mayonezle karıştırlımış sarımsaklı yoğurt ilave edilir ve karıştırlır.yaklaşık 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz ve tuz da ilave edilerek karıştırılıp servis tabağına alınır.
küçük bir tavada az yağla pulbiber yakılıp salatanın üstüne dökülür.
afiyet olsun.


Hiç yorum yok: