6 Aralık 2011 Salı

SEÇİL den rus böreği

hepinize günaydınlar ve sağlıklı mutlu bir gün diliyorum arkadaşlar.yoğun istek üzerine bugun sizlere SEÇİL in davet masasından rus böreğinin tarifini vermek istiyorum.yapımı kolay  ve bir  o kadarda lezzetli bir börek tarifi için buyrun bakalım.



malzemeler:
krep için:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı  un
çok az tuz
içi:peynir(eriyen olacak) maydonoz
bütün malzemeler çırpılır ve koyu bir krep hamuru yapılır.yanmaz tavaya az tereyağ atarak eritilir.kepçe yardımıyla krep hamurundan akıtılır ve arkalı önlü pişirilir.(ilk yağdan sonra takrar yağ kullanmaya gerek yok)
bir kaseye eriyen peynir ufalanır ve maydonoz doğranıp karıştırılır.düz bir tepsiye pişen krepler alınır ve tam ortasına peynir konularak bohça şeklinde kapatılır.
yanmaz tavaya az tereyağ alınır ve eritilerek bohça şeklindeki krepler arkalı önlü kızartılır.sıcak servis yapılır.
NOT:böreklerin pişirilmesinde asla sıvıyağ kullanılmayacak.özellikle tereyağ kullanılması tercih ediliyor.tereyağ  olmassa margarin kullanın.

Hiç yorum yok: