27 Mart 2012 Salı

YIRTMAÇ(YÖRESEL)

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve sağlıklı mutlu huzurlu bir hafta diliyorum.bugün sizlere değişik yöresel bir tarif vermek istiyorum.ayrıca bu tarifi YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ için sevgili arkadaşım SAFİYE ye göndermek istiyorum.sizde değişik lezzetler denemek isterseniz buyrun baklaım yırtmaç tarifimize.


malzemeler:
1 el kadar küçük asma yaprağı (elle yırtarak küçük parçalara ayrılacak)
1 kase haşlanmış yeşil mercimek
1 kase haşlanmış nohut
1 kase haşlanmış böğrülce
az domates salçası ve biber salçası
1 küçük soğan
üstü:sarımsaklı yoğurt
tencereye kurusoğan doğranır ve zeytinyağında kavrulur.az domates salçası be biber salçasıda ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.kavrulan soğana yırtılarak küçük parçalara ayrılan yapraklar ilave edilir ve kavrulmaya devam edilir.
kavrulan yaprakların üstüne haşlanmış mercimek,nohut ve böğrülce ilave edilerek karıştırılır.az tuz ve üstüne geçecek kadar kaynar su ilave edilerek yemeğimiz kısık ateşte pişirilir.
pişen yemeğimiz sarımsaklı yoğutla servis yapılır.
NOT:yapraklar sarmalık değil asmanın uçlarından toplanan küçük yapraklar olacak.

Hiç yorum yok: