27 Nisan 2012 Cuma

irmikli sultan lokumu

hepinize günaydınlar ve hayırlı cumalar diliyorum. bugün sizlerle hafif ve lezzetli bir tarif paylaşmak istiyorum.ayrıca bu tarifi PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için sevgili arkadaşım paşasofram  a göndermek istiyorum.sütlü tatlıları seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.buyrun bakalım irmikli sultan lokumu tarifimize:


malzemeler:
3 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tozşeker
1 poşet kremşanti
hindistancevizi
3 su bardağı süt bir tencereye alınır.içine tozşeker ve irmik ilave edilir.ocakta sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirilir.pişen muhallebi bir süre soğumaya bırakılır.
soğuyan muhallebiye 1 poşen kremşanti toz olarak ilave edilir ve  mikserle çırpılır.çırpılan muhallebi elle yuvarlak şekil verilerek hindistan cevizine bulanır ve servis yapılır.
afiyet olsun.
not:muhallebi çırpıldıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletilirse şekil vermek daha kolay oluyor.












Hiç yorum yok: